Çka preferohet të hani për iftar, e çka për syfyr?

Advertisment
HTML Image as link

Të gjithë ata që agjërojnë muajin e Ramazanit, duan që ushqimet në sofër t’i kenë sa më të mira.

Por, shpeshherë nuk shikohet si ndikojnë ato ushqime për shëndetin. Çfarë ushqime duhet të konsumoni për syfyr? Në syfyr duhet të hani ushqim të duhur që ju furnizon me energji gjatë ditëve të gjata të agjërimit. Syfyri duhet t’i përmbajë këto ushqime:

Reklame

Pemët dhe perimet

Pasi që janë të pasura me fibra, pemët dhe perimet janë thelbësore gjatë agjërimit, pasi që e rrisin ndjenjën e të qenit i ngopur, si dhe parandalojnë kapsllëkun. Gjithashtu, ato përmbajnë vitamina dhe minerale të cilat janë vitale për shëndetin e mirë, shkruan GazetaShneta.

Oriz dhe alternativa tjera

Ushqimet me karbohidrate dhe fibra si orizi ngjyrë kafe dhe buka me miell të pasitur marrin më shumë kohë të treten, gjë që i mban nivelet e energjisë më gjatë.

Mishi Mishi i pulës, peshku dhe produktet tjera djathore pa yndyrë janë burim i mahnitshëm i proteinës, si dhe e kufizojnë yndyrën. Veç kësaj, ato ndihmojnë në forcimin e sistemit të imunitetit dhe mirëmbajtjen e eshtrave të fortë.Ushqimi i duhur për iftarIftari është koha ku i rimbushni nivelet e energjisë, prandaj këtu duhet t’i konsumoni të gjitha Nuk preferohet të teprohet me yndyrë.