Çmimi i energjisë elektrike sipas shteteve në Ballkan dhe përtej (Grafikë)

Serbia, Maqedonia e Veriut, Bosnja e Hercegovina dhe Kroacia janë prej vendeve me energjinë elektrike më të lirë në Ballkan.

Kështu thotë grafikoni i Cable.co.uk, në të cilin gjenden të gjitha shtetet, por që nuk figuron Kosova.

Reklame

Sipas të dhënave që ofrohen aty më shtrenjtë është rryma në Shqipëri dhe Mal të Zi, sikurse në Greqi dhe Bullgari.

Prej vendeve që Kosova kufizohet çmimi është ky: Në Serbi 0.061 dollarë për kilovat, në Maqedoni të Veriut me 0.086 dollarë, në Shqipëri me 0.116 dollarë dhe me të njëjtin çmim për kilovat shitet rryma edhe në Mal të Zi.

Për të parë çmimin në secilin prej shteteve mjafton që të klikoni në hartën e secilit vend e cila gjendet:

Ketu