Covid-19 në botë: Mbi 3,4 milion të infektuar dhe 240 mijë viktima, rreth 1,1 mln të shëruar

Medical workers in overalls stretch a patient under intensive care into the newly built Columbus Covid 2 temporary hospital to fight the new coronavirus infection, on March 16, 2020 at the Gemelli hospital in Rome. (Photo by ANDREAS SOLARO / AFP)

Numri i të infektuarve nga Covid-19 në gjithë botën ka shkuar në mbi 3,4milion, përkatësisht 3,421,226 sipas Worldometers.

Ndërkohë numri i viktimave ka arritur në 240,222.

Numri më i madh i vdekjeve është regjistruar në SHBA, me 65,782 viktima, ndërsa pas saj radhiten Italia me 28,236 viktima, Britania me 27,510, Spanja me 25,100, dhe Franca me 24,594.

Ndërkaq, në Kinë, vendin e origjinës së virusit, numri total i vdekjeve është 4,633.

Në Shqipëri janë shënuar 30 viktima dhe janë infektuar 789 persona.

Pas shfaqjes në Wuhan të Kinës në dhjetor të vitit të kaluar, pandemia Covid-19 është përhapur në gjithë botën. Deri më tani 1,093,091 të infektuar e kanë mposhtur sëmundjen, kurse aktualisht ka mbi 2 milion raste aktive që presin të shërohen.