Dali rezultatet e rastit me coronavirus në Kosovë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka marrë një informatë nga Klinika Infektive e QKUK për një paciente të dyshimtë në sëmundjen Koronavirus COCID 19.

Pacientja ka pasur ethe, djegie të syve, rrjedhje hunde dhe fytin e ndjeshëm, njofton Klan Kosova.

Reklame

“Ekipi i Laboratorit të Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK ka bërë testimin në virusin SARS CoV 2 me metodën rRT PCR. Testi ka rezultuar negativ, domethënë pacientja nuk është infektuar me virusin SARS CoV 2”.

“Laboratori mikrobiologjik IKSHPK është pajisur me kite dhe reagensa për detektimin e 2019n CoV; Ekipet e Institutit Kombëtar po përcjellin me vëmendje situatën epidemiologjike me Koronavirus në botë”.

Komiteti për monitorimin e sëmundjeve ngjitëse ka konstatua se janë përforcuar masat për monitorimin, parandalimin e rrezikut të përhapjes së koronavirusit të ri.

Ka kompletuar Planin e Gadishmërisë për Koronavirus dhe Planin e Kontingjencës duke iu përmbajtur strikt rekomandimeve të OBSH;