Danillovski: Kulmi i valës së infektimeve do të jetë në fund të janarit

Tani kemi të bëjmë me një virus që është shumë ngjitës dhe nuk shkakton pasqyrë klinike më të rëndë, edhe pse e gjitha është një kurth”, tha mjeku Dragan Danillovski për “TV24”.

“Kemi një lloj divergjence në dy drejtime. Tek ne, kulmi duhet të arrihet në fund të janarit, fillim të shkurtit. Pas kësaj, mos prisni për një periudhë të ekzistencës endemike të virusit, virusi do të jetë në një nivel të ulët, por nuk do të pengojë jetën normale.

Parashikimet janë gjithmonë mosmirënjohëse. Duke pasur parasysh shkallën e imunitetit të individëve, imuniteti kolektiv duhet të jetë mbi 95%. Kjo ishte ideja e suedezëve, por kur e kishin llojin e virusit të Vuhanit”, thotë Danillovski.