Dedikuar: Teulogut Elvis Naçi

Ti që të bekoj i madhi Zot të nderoj me fuqit hynore ti shumë nëna gëzove, lum ajo nëna që të riti e të edukoj për Shqipërin, që e bashkoj me zemër e shpirt, lum ai babë që të mbështeti e të shkolloj ty të bën mendje ndritur. Faliminderit Zot që na gëzove me një mësues të mir që kur nuk na harove e asnjeher nuk na dallove.

Mësusë i Nderum Elvis Naçi emri yt u ngrit lart në qell nga engjujt, që e sakrifikon vetën për njerzit ,për dikë që ishin haruar e skishin vler ata kishin vetëm lot trishtimi që të ngritën ty Elvis Trimi, që të erdhi guximi pa tu trmbur syri dhe i the vetës dhe këti populli të erdhi shpëtimi.

Ti kur flet heshtin edhe Shqiponjat në qiell ,po bashkohen nën djell,dhe nën rezët e hënës flejnë qetë dëgjon fjalën tënde qe po i flet ashtu sikur blet që nxjer mjalt nga goja vet, se ti po na këshillon ditë për ditë o vëllau jon emri yt kur nuk do të harohet do të mbetet në zemrat tona O Shqiptari i Shqiptaris, o bamirës i vërtet emri ytë shpresojm të përmendet edhe në Xhenet(parajsë) se ti je një perla e madhe edhe fesë dhe kombit ti din ti ndalojsh lotët e nënave, motrave, vllezërve të varferis që janë tha dhe jetimin e nga sofra e kan nda, ti je ai që ja zjat dorë dhe i thu kur nuk do të jesh vetëm po me ne se si ti nuk ka në të gjth shqiptarin .

Bura si ti një her lindin nën qellin e Shqipëris, vepra yte nuk vdes kurrë. Shkruar nga vllau ytë nga Tetova Ylber Bajrami. 01.02.2020