Deputetja më e bukur në Kosovë themelon parti politike

Deputetja boshnjake, Duda Balje, edhe zyrtarisht ka regjistruar subjektin më të ri politik në Kosovë. Bëhet fjalë për Unionin Socidaldemokrat (SDU).

Ky subjekt është regjistruar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, kryetare e së cilës do të jetë Duda Balje.

Përmes një shkrimi në Facebook, ajo ka shpjeguar synimet dhe programin e partisë.
“SDU është një parti moderne që ofron një alternative të sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera në një mënyrë bashkëkohore. Vlerat tona thelbësore janë barazia, solidariteti dhe liria. Themeli dhe vena e prizave të partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar në mënyrë aktive, energjinë e tyre, idetë, planet …”.

Postimi i plotë:

Ne po shkruajmë për t’ju informuar për fillimin e funksionimit të subjektit politik të regjistruar rishtazi  Unioni Social Demokratik (SDU).

Partia u formua nga një numër i madh i njerëzve që po mendojnë njësoj, me qëllimin e përbashkët për të siguruar diçka ndryshe në arenën tonë politike, për të rikthyer fuqinë politike tek njerëzit nga të cilët vjen, për të devijuar aktivitetet politike në interesin e drejtpërdrejtë të njerëzve dhe jo nga një numër i vogël personash.