Dikush i le 100 euro në derën e Xhamisë

Dikush i lë 100 euro në derën e një xhamie në Kosovë. Në derën e një xhamie në Podujevë dikush i ka lënë 100 euro. Bëhet fjalë për xhaminë e fshatit Luzhan.Për këtë veprim, kanë raportuar edhe mediat lokale.ë portale është publikuar edhe fotografia, ku shihen dy kartmonedha në vlerë 50 euro, të cilat janë vënë në derë.

Sadakaja është ta ndihmosh tjetri në çdo formë qoftë, duke i dhënë të holla, duke i kushtuar kohë, duke e dëgjuar, orientuar dhe edukuar, duke i buzëqeshur dhe falër dhembshuri, duke larguar një pengesë nga rruga ku kalojnë njerëzit etj… Të gjitha këto, hyjnë në konceptin e sadakasë.

Thotë Zoti i lartësuar në Kuran:” Çfarëdo të mire që të jepni, është në dobinë juaj” dhe thotë:“Çfarëdo që të jepni nga të mirat, do t’ju rikthehet e plotë…” (Bekare, 272)