Dimitrov: Unë jam maqedonas dhe flas maqedonisht, nuk lejoj askënd të futet në këtë çështje

Advertisment
HTML Image as link

“Unë jam maqedonas dhe flas maqedonisht,” tha zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov në paraqitjen e tij të sotme në emisionin “360 Gradë” në Alsat, pasi komentoi disa nga pikat e Memorandumit të Bullgarisë drejtuar BE-së, ku ndër të tjera, kontestohet gjuha dhe shtetësia maqedonase.

Unë jam maqedonas dhe gjuha ime amtare është maqedonishtja. Unë nuk lejoj që as vendi im të futet në këtë hapësirë…shteti ynë, e le më ndonjë shtet tjetër. Kjo bie ndesh me vlerat evropiane, bie ndesh me ligjet ndërkombëtare dhe nuk është racionale dhe e mençur për atë që duam të ndërtojmë të dy palët,” tha Dimitrov.