Diplomati i Maqedonisë i dëbuar nga Federata Ruse është shqiptar

Përgjigjen Federata Ruse për veprimtari jo korrekte diplomatike në Maqedoninë e Veriut e mori nga kryediplomati shqiptar i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani.

Përkatësia etnike e shefit të diplomacisë, Bujar Osmanit shihet qartë se ka shtuar inatin, për faktin se sot janë hakmarrë me dëbim të diplomatit nga Maqedonia e Veriut i cili poashtu është shqiptar.

Reklame

“Më vjen keq për vendimin e MPJ-së Ruse, është vetëm hakmarrje politike.

Kjo padyshim do të ndikojë negativisht në raportet bilaterale midis RMV-s dhe Rusisë.

Ministri Bujar Osmani që moti është deklaruar se Maqedonia e Veriut nuk do të qëndrojë neutrale, as politikisht as ushtarakisht, dhe se objektivi i shtetit janë NATO dhe BE.