Disa arsye për të ngrënë avokato

Advertisment

Ngrënia e avokatos , ndihmon që ne të mund të përfitojmë si në nivel të brëndshëm, pasi nxit tretjen, forcon kockat dhe përmirëson shëndetin tonë ndihmon tretjen e ushqimit, dhe në nivel të jashtëm, pasi ajo përmirëson pamjen e lëkurës.

Ngrënia e avokatos duhet të jetë gjithmonë në prioritetin tonë. Përveç shijes dhe cilësisë, ai është një fryt i mbushur me acideve yndyrore që përmbajnë nivele jashtëzakonisht të ulëta të kolesterolit.

Reklame

Avokato është një fryt shumë i veçantë, i cili ka disa lloje.
Të gjithë të japin një shije të veçantë për çdo pjatë. Ata janë të shijshëm dhe të sigurojnë një sasi të madhe të lëndëve ushqyese.

Marrja kalorike nga Avokato është më e ulët se sa mund të mendohet dhe shumica e përmbajtjes së saj yndyrore vjen nga burime të tilla si fitosterolet.

Dëshironi të dini më shumë arsye për të ngrënë avokato?
Nxit nje tretje më të mire
Për shkak të përbërjes me fibëra solubile dhe insolubile, Avokato ndihmon sistemin e tretjes për të kryer funksionet e tij pa ndonjë problem.

Këto dy lloje të fibrave janë të rëndësishme për tretje, sepse ato kontribuojnë në procesin e eliminimit të asaj që trupi nuk ka nevojë, për këtë arsye ajo parandalon probleme të tilla si diare ose kapsllëk.