Ditën e parë në kopshtet e Tetovës u përkujdesën 98 fëmijë – kapaciteti maksimal është 200 vende

Advertisment
HTML Image as link

Në objektet e kopshteve për fëmijë të institucionit publik komunal “Mladost” në Tetovë, sipas protokolleve për punë në kushte të pandemisë të Kovid-19, është e mundur të përkujdeset për 200 fëmijë, ndërsa në ditën e parë të sotme erdhën 98 fëmijë, njoftuan sot nga atje.

“Dita e parë e punës kalon pa probleme. Të gjithë, 98 fëmijët të cilët u pranuan sipas rregullave të reja të pranimit u është matur temperatura dhe janë zbatuar masat për dezinfektim. Nga ana e zyrtarëve nga Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor u zbatua inspektim dhe gjithashtu nuk përcaktuan mangësi”, deklaroi drejtoresha Ramie Dauti.

Reklame Reklamë:
Qries

Deri të premten, të gjithë prindërit e tjerë duhet të përmbushin detyrimin për të dorëzuar vërtetime se duhet të shkojnë në punë dhe nuk janë në gjendje të kujdesen për fëmijët e tyre.

“Për gjashtë muajt e kaluar, ekipi ynë – punonjës të KFIPK “Mlladost” është plotësisht i përkushtuar në ruajtjen e higjienës së kopshtit, në mënyrë që të sigurojë mjedis të pastër, të shëndetshëm dhe të sigurt për fëmijët. Kopshti ynë është i gatshëm për kujdes të sigurt, qëndrim dhe edukim të fëmijëve. Këtë 9 shtator është ndryshe nga fillimet e mëparshme të vitit arsimor, përveç gëzimit dhe të qeshurave që fëmijët sjellin në kopsht. Fillimi i këtij viti arsimor filloi me rend dhe rregull të ri, sipas protokollit të treguar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë të Veriut”, është mesazhi i sotëm nga punonjësit në kopshtet e Tetovës.

Si në të gjitha kopshtet e tjera në të gjithë vendin, në grupe deri në 3 vjeç do të ketë vetëm gjashtë fëmijë, ndërsa në grupe deri në gjashtë vjeç deri në 15 fëmijë.