Djali 23 vjeçar që vdiq nga koronavirusi kishte tension të lartë të gjakut epilepsi dhe pneumoni

Pacienti nga Sveti Nikole, 23 vjeç, u shtrua në spital në Klinikën Infektive në Shkup më 19 shtator dhe vdiq një ditë pas pranimit, sipas Ministrisë së Shëndetësisë për TV21.

Nga diagnozat e mëparshme, pacienti kishte presion të lartë të gjakut, mbipesha dhe epilepsi, me pneumoni të zhvilluar si rezultat i virusit.

Reklame

Pacienti u diagnostikua pozitiv më 17.09, pasi më parë kishte një temperaturë të lartë, gjendje të rëndë të sëmurë, kollë dhe gulçim për 4 ditë, për shkak të së cilës ai u dërgua në spitalin e Velesit.

Aty iu dha terapi, por për shkak të gjendjes së dobët klinike ai u transferua menjëherë në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në Shkup.