Dje i shikoja lopët, sot futbollistët më të mirë në botë

Trajneri i ri iBarcelonës, Quique Setien është paraqitur për herë të parë para mediave i shoqëruar nga presidenti i klubit, Josep Maria Bartomeu dhe sekretari teknik, Eric Abidal.
E falënderoj Barcelonën që më ka dhënë mundësinë të jem këtu, tha Setien. As në ëndrrat e mija më të mira nuk e kam imagjinuar se do të jem këtu, shtoi ai.

Të falënderoj këtë institucion, presidentin e tij, Abidal, për mundësinë që më kanë dhënë të jem këtu. Unë jam një person shumë emocional dhe sot është një ditë shumë e veçantë për mua.

Gjëja e parë është të falënderoj dhe e dyta është iluzioni me të cilin përballem në këtë projekt dhe në këtë sfidë. Gjëja më e rëndësishme është që unë do të përpiqem t’u përcjell lojtarëve atë entuziazëm dhe dëshirë, atë dëshirë për të fituar atë besim që kam dhe që normalisht nuk e kam të komplikuar ta bëj këtë.

Dje isha duke ecur pranë lopëve atje në qytetin tim dhe sot jam në Qytetin Sportiv të FC Barcelona duke stërvitur lojtarët më të mirë në botë, në një ekip të madh që unë kurrë nuk do të jem në gjendje t’i përmirësoj, sepse kjo është më e mira, unë gjithmonë kam pasur një marrëdhënie shumë të mirë me Ernesto Valverde dhe gjithmonë jam dukur një person i saktë, vlerësoj punën që ai ka bërë, vlerësoj mënyrën e tij të të qenit, parimet e tij, shumë gjëra.

Do të ketë një kontakt me të sepse ka shumë gjëra në punën e tij që do të vijnë në ndihmë. Është e vërtetë që të gjithë sjellin nuancat e tyre dhe dua t’u falënderoj që më lini një ekip që është i pari. Këto muaj, duke pritur për një mundësi, ju gjithmonë mendoni se do të jetë një ekip që është në rënie me një ndikim negativ.

Ndoshta humbja në Superkupë ka patur disa pasoja, por puna që ka bërë Valverde dhe se si ekipi na largon është që ta falënderojmë, vazhdoi ai. Për pjesën tjetër, kam biseduar me lojtarët, kemi pasur kontaktin e parë, predispozita është e jashtëzakonshme. Jemi të sigurt që ata do të na interpretojnë shpejt sepse shumë gjëra që do të propozojmë tashmë i njohin.

Ne do të ruajmë intensitetin dhe kërkesën në mënyrë që ndeshjet si ajo që shpëtoi ditën tjetër të mos shpëtojnë. Këto janë fjalë, por pastaj ka dita në ditë, puna e vërtetë. Në këtë stafi im dhe njerëzit e klubit do të jenë me disponimin më të mirë për punën.
Unë kam gjëra shumë të qarta.

Unë gjithmonë i dëgjoj të gjithë, por është e vështirë të më heqësh kokën nga gjërat për të cilat jam i bindur. Unë jam i pari që mbroj ekipet e mia dhe vdes me idetë e mia. Barça do të vazhdojë në rrugën e saj dhe ne do të përmirësojmë gjithçka që mundemi.