Do të diskutohet nëse pacientët asimptomatikë duhet të llogariten si të infektuar

Në kuadër të Komisionit për Sëmundje Infektive do të diskutohet në ditët në vijim nëse pacientët asimptomatikë duhet të llogariten si të infektuar, duke pasur parasysh që vende të caktuara nuk i numërojnë më ato, tha Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce.

Sidoqoftë, siç tha ai, rastet asimptomatike gjithashtu duhet të merren parasysh, në drejtim të zbatimit të anketave epidemiologjike dhe izolimit të njerëzve.

Reklame

“Po, ka një numër rastesh asimptomatike që rezultuan nga testet e kryera në grupimet familjare. Është e vërtetë që më shumë vende po ndryshojnë këtë strategji. Ne do ta diskutojmë këtë brenda Komisionit për Sëmundje Infektive, por kjo nuk është një arsye për të konsideruar ato raste asimptomatike sa i përket zbatimit dhe anketave epidemiologjike dhe vendosjes së njerëzve në izolim”, tha Filipçe në konferencën e djeshme për shtyp.

Megjithëse zbulimi dhe regjistrimi i numrave do të diskutohet në ditët në vijim, Filipçe tha se kjo nuk do të ndryshojë qasjen se si do të testohet, si do të anketohet, kush do të testohet dhe bazuar në atë që dikush do të shkojë në izolim.