Do të zgjerohet hetimi për falsifikimin e pasaportave të Maqedonisë

Advertisment
HTML Image as link

Askush nuk do të mbrohet dhe personat do të sillen para drejtësisë, por ka ende shumë punë për të bërë, dhe një pjesë e punës duhet të bëhet nga organet e tjera, tha sonte prokurori i shtetit Ljubomir Joveski për rastin “Dvojnik” me lëshimin e pasaportave të paligjshme.

Ai theksoi se prokuroria do të zgjerojë hetimin për rastin.

Reklame

“Pas dorëzimit të aktakuzës në Ministrinë e Brendshme, Prokuroria Publike në Shkup kërkoi njoftime shtesë për mënyrën e organizimit të lëshimit të këtyre dokumenteve të udhëtimit, personat që veprojnë në të, sistemin e informacionit, etj. Para së gjithash, duhet të përcaktohet se cilët persona kanë pasur kontakt me këto dokumente, cilët persona mund t’i krijojnë këto dokumente, si është vendosur i gjithë shërbimi, cilat detyra dhe autorizime ka në atë shërbim, kush është përgjegjës për funksionimin e këtij shërbimi dhe nëse veprimi ishte brenda rregulloreve që rregullojnë punën e brendshme të Ministrisë së Brendshme”, tha Joveski për “Telma”.

Lidhur me vlerësimin e Departamentit të Shtetit për vonesën në punën e Prokurorisë në disa raste, Joveski tha se të dhënat në raport janë objektive dhe se ai tashmë ka biseduar me shefat e zyrave të prokurorisë për të kapërcyer dobësitë.