Dr. Florin Besimi: Ja zotimet dhe iniciativat e Kryeministrit të parë shqiptar

Kandidati i Bashkimit Demokratik për Integrim, dr. Florin Besimi, ka prezantuar pesë zotime dhe disa nga iniciativat e Kryeministit të parë shqiptar, gjatë mandatit të tij.

Ja postimi i plotë i dr. Florin Besimit në fb:

Reklame

Pesë Zotimet dhe 25 iniciatiavat e kryeministrit te parë shqiptar:

Ja disa prej tyre:

Dy drejtor me nënshkrime të lidhura në dhjetra institucione shtetërore ( përzhino etnike) ,Gjuha Shqipe e detyrueshme për çdo nxënës nga klasa e pestë, Vendimmarrje me badenter në Qeveri për investimet kapitale, Himni i shtetit të pasqyron përbërjen multietnike të vendit, Shpallja e 13 gushtit – festë shtetërore

Gjykatë e lartë e barazisë dhe antidiskriminimit, Veting i detyrueshëm për çdo bartës të funkcionit publik ,Raport obligativ i këshillit gjyqësor çdo 6 muaj për luftën ndaj korrupcionit te bartësit e posteve publike ,së paku një rrogë për çdo familje ,subvencionim 50% i kontributeve për çdo punësim në ndërrmarje private që do përmirëson përfaqësimin e drejtë, Zero tatim për çdo punësim nën moshën 35 vjet ,orar 4 orë të premten ,600 euro rrogë minimale për mësuesit dhe infermieret ,Shtëpi shëndeti në çdo komunë ,Pension social për çdo grua që nuk ka asnjë ditë pune ,Ujë i pijshëm dhe kanalizim për çdo shtëpi ,Arsim parashkollor i deryrueshëm ,Kazinot 1 km larg qendrave ,Shkolla profesionale për çdo komunë