E diela si ditë jo pune do të fillojë të zbatohet nga vjeshta

Advertisment

Ndryshimet në ligj, sipas të cilit Maqedonia do të bashkohet me direktivën evropiane janë ende duke u përgatitur dhe shumica e punëtorëve që punojnë të dielave do të jenë të lirë, përcjell FLAKA.

Sidoqoftë, megjithëse fundi i ligjit është afër përfundimit, në mënyrë që ekonomia të kthehet në këmbë pas pandemisë së koronavirusit, ky propozim ndoshta do të fillojë të zbatohet në vjeshtë.

Reklame

Ajo që shumë kanë bërë si pyetje është sa do të jetë paga ditore e atyre që do të punojnë të dielën, dhe ministria kompetente thotë se punëtori që do të duhet të marrë një pagë ditore më të lartë për 50 përqind.

Kjo do të thotë që ai që do të punojë të dielën do të duhet të marrë një mëditje e gjysmë por edhe një ditë pushim.

Nëse projekt-ligji miratohet, qendrat e mëdha tregtare nuk do të funksionojnë sepse sipas propozimit, siç tha Ministrja Jagoda Shahpanska, është planifikuar të operohen vetëm objekte tregtare me një sipërfaqe deri në 200 metra katrorë që ndodhen brenda stacioneve të karburantit në vendkalimet kufitare në aeroporte, stacione autobusësh dhe stacione treni.