E FUNDIT/ Brukseli propozon zgjatjen e izolimit deri më 15 Maj, këto vende dolën kundër

Prej disa ditësh kufijtë e vendeve të Bashkimit Europian qëndrojnë të mbyllura për lëvizjen e lirë ndërsa kjo është ndërmarrë si një masë nga shtetet për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Autoritetet në Bruksel kanë propozuar së fundmi që periudha e izolimit të mbahet deri më 15 Maj, ndërsa mbetet në dorën e secilit vend të vendosë vetë së çfarë qëndrimi do të mabjë për këtë propozim.

Mësohet se disa vende e kanë kundërshtuar këtë vendim mes të cilëve Norvegjia, Islanda, Irlanda dhe Zvicra.

Masat kufizuese të lëvizjeve brenda vendeve të Unionit janë marrë pas mbërritjes së koronavirusit në Itali dhe shtimit të shpejt të rasteve në këtë shtet, ndërsa njëri pas tjetrit vendet e BE-së nisën vendosjen e barrikadave në kufinjtë e tyre.

Deri diku, vijon shkëmbimi dhe trasnporti i mallrrave dhe shërbimeve kryesisht të kpmanive furnizuese, por jo lëvizja e lirë e njërëzve në shumicën e vendeve të BE-së