E FUNDIT/ Ndahet nga jeta në moshën 99 vjeçare Nexhmije Hoxha

Vdes në moshën 99 vjeçare gruaja e ish-diktatorit Enver Hoxha, Nexhmije Hoxha.

E ashtuquajtura “vejusha e zezë”, pati gjithmonë një qëndrim kritik dhe nuk kërkoi kurrë falje për krimet e komunizmit.

Reklame

Ajo lindi në Manastir më 8 shkurt 1921.

Nexhmije Hoxha u martua me Enver Hoxhën në janar të vitit 1945. Ata sollën në jetë tre fëmijë.