E pabesueshme: Barcelona ka bartur veshjet Nike për pesë vjet dhe nuk ka nënshkruar kontratë

Edhe pse ata kanë punuar së bashku për më shumë se dy dekada dhe Barcelona është një nga klientët më të rëndësishëm të Nike, gjëra vërtet mahnitëse kanë ndodhur në pesë vitet e fundit sepse ekipi spanjoll dhe prodhuesi i pajisjeve sportive nuk kanë nënshkruar asnjë marrëveshje bashkëpunimi për pesë vjet.

Barcelona dhe Nike kanë një marrëveshje gojore dhe sipas saj vazhdojnë bashkëpunimin, por tani është zbuluar se ata veprojnë në parimin e një fjale të caktuar dhe pa një marrëveshje të nënshkruar.
Ky është një tjetër nga skandalet që Barcelona ka përgatitur për tifozët e saj dhe justifikimi nuk kalon tek tifozët.

Pesë vjet më parë, tani ish -Presidenti Josep Maria Bartomeu njoftoi se negociatat me Nike kanë përfunduar me sukses dhe se bashkëpunimi është rënë dakord nga 2018 deri në 2028.

Por menaxhmenti i atëhershëm bëri një plan tjetër, për shkak të krizës financiare ata vendosën që paratë u duheshin më herët, pra para skadimit të kontratës së vlefshme. Nike i bëri një favor Barcelonës, u pagoi atyre një shumë të caktuar parash, por më pas të dy palët nuk mund të binin dakord për të vazhduar bashkëpunimin.

Së pari në 2018, kur marrëveshja supozohej të nënshkruhej zyrtarisht, negociatat u vonuan, dhe më pas bota u godit nga pandemia e koronavirusit. Tani, Barcelona ka një president të ri, Joan Laporta, i cili do të përpiqet të përfundojë negociatat që nuk shkojnë në drejtimin e dëshiruar.
Domethënë, sipas mediave spanjolle, Nike nuk është aspak e kënaqur me situatën aktuale në klub ose me negociatat dhe ata besojnë se marrëveshja duhet të përshtatet me kushtet e diktuara nga pandemia e koronavirusit, pra të zvogëlojë shumën e klubit duhet të marrë nga Nike ..