E pini kafen e zezë? Ju mund të jeni psikopat

85

Nëse ju pëlqen kafja e zezë, ju mund të jeni njëri që dëshironi shije të forta, konsumoni gjërat në mënyrë të shëndetshme apo e pini ashtu pasi mendoni që ajo është mënyra se si duhet konsumuar kafja. Ose mund të jeni psikopat.

Së paku, sipas një studimi të publikuar në revistën “Appetite” e cila ka gjetur lidhjen ndërmjetë dashurisë ndaj kafes së zezë dhë tendencës për të qenë sadist ose prirjeve psikopatike, raporton Tetova1.

Studimi është bërë me 1000 persona të ritur ku fishimitsh janë pyetur për preferencat e tyre ushqimore. Pjesëmarrësit në studim më pas u testuan për tendencat e tyre antisociale të personalitetit, si sadizmi, narcizmi apo psikopatia.

Studimi, i kryer nga studiuesit në Universitetin e Innsbruck, dhe zbuloi se preferencat për shijet e hidhura ishin të lidhura me sjelljen psikopatike.