E qëllimshme apo? BBC shpalos hartën, Kosova shfaqet pjesë e Serbisë

Media britanike BBC në postimin e një videoje e cila tregon rrjedhën e lumit Danub në hartën e botës shfaq dhe Kosovën në të. Mirëpo në atë hartë, Kosova nuk figuron si shtet por është pjesë e Serbisë.

Kjo gjë ka ngjallur dyshime nëse ishte në mënyrë te qëllimshme apo aks identale.

Fakti që Britania e ka njohur pavarësinë e Kosovës më 18 shkurt 2008, vetëm një ditë pas shpalljes së pavarsisë tregon se kjo nuk ka qënë diçka e qëllimshme.

Megjithatë në lajme të tjera që BBC ka publikuar me hartën e botës, Kosova ka qënë pjesë e kësaj harte. Kosova figuron edhe në listën e shteteve ku janë publikuar statistikat e rasteve me Covid-19, që BBC-ja e ka përditësuar vetëm një ditë më parë.