E vërteta e laboratorit në Wuhan dhe skenari i përhapjes së pandemisë (video)

Në një emision televiziv italian, mjekë dhe ekspertë hodhën dritë mbi disa fakte që deri më tani nuk ishin bërë publike dhe që lidheshin me burimin e vatrës së koronavirusit.

Sipas ekspertëve, 6 vjet më parë Kina dhe Franca kishin njoftuar ndërtimin e një biolaboratori me fokus viruset infektuese dhe vd ekjeprurëse për njerëzit.

Reklame

Duke mos dhënë shumë detaje, se përse ky laborator u ngrit pikërisht në Wuhan, epiqendra e koronavirusit që po përhapet sot nëpër botë, ajo që thuhet ka të bëjë me numrin e popullsisë dhe një zgjedhje e OBSH.

Sipas mjekëve dhe ekspertëve italianë të fushës ky nuk është një laborator që kontrollohej nga qeveria kineze.
Përkundrazi rezulton një laborator i nivelit katër dhe një qendër kërkimore e OBSH. Për herë të parë është bërë publik faktin se se perëndimi kishte qasje në këtë laborator në Wuhan.

Në 2015, u regjistrua në SHBA një patentë për një formë koronavirusi të zbutur, sepse një lloj jo i zbutur do të ishte shumë më vd ekjeprurës thanë të pranishmit në emisionin televiziv, duke zbardhur të vërtetën e laboratorin dhe skenarin e përhapjes së pandemisë.

Ata thanë gjithashtu se laboratori duhet të ishte i gatshëm në 2018 dhe sipas spikerit italian, kjo e dhënë gjendet dhe në internet. Agjensia që e regjistroi ishte “The Pirbright Institute”, një institut që është nën kontrollin e qeverisë britanike. Një prej sponsorëve kryesorë të këtij laboratori është OBSHja, Komisioni Europian dhe fondacioni Bill e Melinda Gates.

“Marsin e 2019tës, Kanadaja, nga laboratori kombëtar i mikrobiologjisë, i dërgon një paketë virusesh letale laboratorit të Wuhanit. Kjo u bë përmes një operacioni sekret dhe shkaktoi deri diku një lloj skandali, sepse Kina shfaqi shqetësim për këtë dërgesë” u deklarua në tv italian.

Në 18 tetor, Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum në bashkëpunim dhe me fondacionin Bill e Melinda Gates, mblodhën 15 liderë qeverish e biznesesh dhe të shëndetit publik, për të simuluar një skenar pandemie nga koronavirusi që shkatërron planetin duke marrë 60 milionë jetë njerëzish, që në rastin e supozuar niste Brazili, e quhej “Eventi 201”.

 

Dhe koincidenca e fundit, pikërisht në atë kohë mbërritën tamam në Wuhan 300 ushtarë amerikanë, të dërguar me rastin e Military World Games. Duke qenë se koha e inkubacionit të koronavirusit është 14 ditë, dhe amerikanët ishin atje në 15 tetor, dhe rasti i parë shpërthen në Wuhan në 2 nëntor.

Wuhani ndërkohë është një qytet kyç për transportin në vend, me një numër shumë të madh lëvizjesh, ndërsa emergjenca ndodh pikërisht në kohën e Vitit të Ri Kinez, atëherë kur lëvizin miliona njerëz, që marrin trena, avionë, tragete.
Me pak fjalë, skenari perfekt për përhapjen e një pandemie.

VIDEO: