Eksperti italian thotë se coronavirusi po mbaron vetvetiu

Giuseppe Remuzzi, drejtori i Institutit për Kërkime Farmakologjike në Milano dhe një nga referentët kryesorë të vendit për këtë temë, deklaroi se SARS-CoV-2 paraqet një ulje të ngarkesës virale. Dhe thotë se nuk ka asnjë arsye për të bërë testime në masë ose për t’i mbajtur shkollat ​​të mbyllura.

Giuseppe Ramuzzi, drejtori i Institutit Mario Negri për Kërkime Farmakologjike në Milano, njihet për seriozitetin dhe besueshmërinë e tij. Këtë herë, në një intervistë për Corriere della Sera tha që coronavirusi duket se po fiket vetvetiu, transmeton Telegrafi. Ai tashmë e kishte thënë atë në fillim të majit, por tani ai tregoi të dhëna që e vërtetojnë atë: “Ndiqni faktet. Kemi kaluar nga 80-120 pranime në ditë, të gjitha me vështirësi të mëdha në frymëmarrje, në zero pranime të reja spitalore për COVID-19”.

Reklame

Siç shpjegoi ai, “mënyra se si manifestohet ka ndryshuar. Ndoshta ne po shohim një ulje të ngarkesës virale. Kur është shumë e lartë, sëmundja është zakonisht e rëndë. Tani nuk ndodh më, jo si më parë, të paktën.

“Tani virusi ndalet në traktin e sipërm të frymëmarrjes dhe nuk arrin më në alveolat e mushkërive, duke shkaktuar fatkeqësinë që kemi parë muajt e fundit. Kjo ndoshta është për shkak të një ngarkese virale më të ulët”, tha ai.

Kur u pyetën se pse ai po mbaron vetë, Remuzzi tha se “Në një moment, epidemia mbaron. Siç ndodhi me Sars”. “Nuk e di pse. Dhe kjo është një përgjigje e sinqertë. Askush nuk e di. Rreth fundit të viruseve, ekzistojnë vetëm teori, dhe asnjë shpjegim i vërtetuar shkencërisht”, shtoi ai.

Eksperti gjithashtu siguroi që testimi masiv nuk ka kuptim: “Numri i testeve duhet të jetë i kufizuar për arsye burimesh. Ato duhet të përdoren për qëllime specifike, të tilla si mbrojtja e punonjësve shëndetësorë, të moshuarve dhe njerëzve në kontakt të përhershëm me publikun”.