Elmi Aziri: Veting real do të kemi vetëm nëse prokuroria udhëhiqet nga prokurorë i vendeve BE-së ose Shba

35
#

Në emisionin debativ në Click Plus në Tv 21 me gazetarin Fatmir Aliu sobte në panel po debatojnë Izet Mexhiti nga BDI dhe Elmi Aziri nga Aleanca për Shqiptarët. Temë diskutmi janë aktualitet politike e sidomos fati i PSP.

Elmi Aziri nga Aleanca duke folur për idenë e BDI për një Veting në sistemin e drejtësisë ka thënë ,,një veting i vërtet dhe real do të ndodhë vetëm nëse ky çroçes udhëhiqet në mënyrë direkte nga përfaqsues ose më sakt ajo që është dhe propozim zyrtar i Aleancës që Prokurori i përgjithshëm të zgjidhet një personalitet i dëshmuar në fushën përkatëse me përvojë nga vendet antare të BE-së ose SHBA, për këtë arsye Aleanca përmes deputetëve të sajë në Kuvendë ka propozuar edhe amandamente me të cilët do të eliminohen të gjitha pengesat ligjore që Prokurori të mundë të jet personalitet edhe jasht Maqedonisë së Veriut.

Më tej Aziri kq shtuar se çdo zgjidhje tjetër,ose thënë më ndryshe një veting i udhëhequr nga prokurorë të vendit do të ishte edhe një tallje e radhës me drejtësinë dhe qytetarët e sajë,sepse sot kemi shumë raste ku ish funksionarë të BDI sot janë prokurorë,gjykatës ose antarë të këshillave gjyqsorë-ka thënë Aziri.