Emiratet e Bashkuara Arabe lehtësojnë masat gjatë muajit të Ramazanit

Muslim pilgrims circle counterclockwise with their hearts tilted toward the Kaaba, the cube-shaped structure that Muslims around the world face in prayer five times a day, in the Grand Mosque in the Muslim holy city of Mecca, Saudi Arabia, Sunday, Oct. 13, 2013. The hajj, a central pillar of Islam and one that able-bodied Muslims must make once in their lives, is a four-day spiritual cleansing based on centuries of interpretation of the traditions of Prophet Muhammad. (AP Photo/Amr Nabil)

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë njoftuar se do të lehtësojnë izolimin 24-orësh për muajin e Ramazanit, raporton BBC.

Kohëzgjatja e re e izolimit do të jetë nga 10 e mbrëmjes deri në 6 të mëngjesit. Banorët mund të dalin në pjesën tjetër të ditës.

Për tre javët e fundit, Dubai kishte vendosur një bllokim të rreptë, gjatë së cilës banorëve u kërkohej të qëndronin në shtëpi.

Të dy qytetet kryesore – Dubai dhe kryeqyteti Abu Dhabi – gjithashtu po përgatisin një plan për të rihapur qendrat tregtare së shpejti.

Ata kanë lëshuar një seri udhëzimesh në prag të muajit të Ramazanit që përfshijnë mbajtjen e distancës fizike për dy metra në të gjitha hapësirat e përbashkëta.

Vizitorëve do t’u lejohet të bëjnë blerje maksimumi për tre orë dhe do të jetë e detyrueshme vendosja e maskës.

Sidoqoftë, lutjet e kongresit në xhami ende nuk do të lejohen në të gjithë Emiratet e Bashkuara Arabe.

Shërbimet e metrosë në Dubai pritet të fillojnë së shpejti operacionet.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë raportuar 8.756 raste me Covid-19 dhe gjithsej 56 vdekje./rel