Erdogan: Perëndimi me sytë nga sistemi shëndetësor turk

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të mërkurën se Perëndimi po merr sistemin e kujdesit shëndetësor të Turqisë si një shembull sot.

Erdogan foli sot në një takim të rregullt të anëtarëve të parlamentit në emër të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti) në Ankara.

Duke folur për përparimin e Turqisë në fushën e sistemit shëndetësor, Erdogan vuri në dukje se situata në vendin e tij, jo shumë kohë më parë, ishte e vështirë.

“Faleminderit Zotit, ne tani kemi spitale të patëmetë. Secili nga qytetarët tanë ka besim në sistemin tonë të kujdesit shëndetësor dhe që po bëhet më i fortë çdo ditë. Perëndimi aktualisht po merr sistemin e kujdesit shëndetësor të Turqisë si një shembull,” përfundoi Erdogan.

Nga ana tjetër, ai nënvizoi se veprimet anti-terroriste të kryera nga Turqia brenda dhe jashtë kufijve të saj janë një e drejtë legjitime dhe detyrë humanitare e vendit të tij.

Erdogan gjithashtu theksoi se Turqia, si çdo vend tjetër, ka të drejtën e plotë për të luftuar kundër kërcënimeve ndaj saj, dhe nëse është e nevojshme të shkojë në burimin e këtyre kërcënimeve.

Ai gjithashtu tha se i ka paralajmëruar miqtë perëndimorë për vite me radhë që të mos shkojnë së bashku me organizatat terroriste, duke thënë se këto janë gjarpërinj që me siguri do t’i kafshojnë ata një ditë.

“Pavarësisht kësaj, ata ende bëjnë të njëjtat gabime. Ne thjesht po shikojmë fatin e atyre që nuk duan të dëgjojnë se çfarë po u themi. Ne as nuk duam të imagjinojmë të ardhmen e vendeve, rrugët e të cilave janë në zjarr dhe gjak sot, me parlamente të okupuara, shtete të tronditura nga racizmi dhe islamofobia,” tha Erdogan.

Ai tha se nuk do të kërkonte miratim nga askush për përmbushjen e detyrave të tyre të vëllazërisë, miqësisë dhe njerëzimit të imponuara nga ekzistenca e tyre mijëra vjeçare në këtë zonë.

“Ne do të vazhdojmë të jemi me secilin nga vëllezërit dhe motrat tona nga Ballkani në Turkmenistan, nga Kaukazi në Afrikë,” tha presidenti turk.

Kujtojmë se sa i përket sistemit shëndetësor turk, kryeministri Rama po potencon kohët e fundit, parallel me ndërtimin e spitalit të Fierit nga turqit, se Shqipëria do ndjek modelin turk në reformimin e sistemit të saj shëndetësor, asistuar po ashtu nga turqit.