Erdogan viziton Ajasofjen për herë të dytë para hapjes, shpalos tabelën e re me emrin e xhamisë (FOTO)

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, sot zbuloi tabelën e re me emrin e xhamisë Ajasofja, ikona e Stambollit, e cila nesër do të hapet për faljen e namazit për herë të parë pas 86 vjetësh, raporton Anadolu Agency (AA).

Së bashku me një delegacion zyrtarësh dhe bashkëshorten Emine Erdoğan, presidenti turk sot vizitoi xhaminë për herë të dytë para hapjes, ku shpalosi tabelën me emrin “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi”.

Reklame

Më 10 korrik, gjykata e lartë administrative e Turqisë anuloi vendimin e vitit 1934 të qeverisë së atëhershme turke për ta kthyer objektin në muze, ndërsa më pas, përmes një vendimi presidencial, ajo i rikthye në xhami dhe administrimi i saj iu dorëzua Kryesisë së Çështjeve Fetare.

 

ISTANBUL, TURKEY – JULY 23: The new sign of Hagia Sophia Mosque reading; “The Hagia Sophia Grand Mosque”, unveiled by President of Turkey Recep Tayyip Erdogan, is seen in Istanbul, Turkey on July 23, 2020. The new sign was written in three languages as, Turkish, English and Arabic, before its opening as a mosque for Muslim worship. Hagia Sophia Mosque is set to reopen on July 24 for worship for the first time in 86 years with Friday prayers.
( Yasin Aras – Anadolu Agency )