“Ethet e papagallit”, sëmundja që po alarmon mjekët

Advertisment

Një alarm urgjent është lëshuar pasi tre persona u testuan pozitivë ndaj një infeksioni potencialisht vdekjeprurës bakterial të njohur si ‘Ethet e Papagallit’.

Zyrtarët shëndetësorë kanë paralajmëruar banorët në Uellsin e Ri që të shmangin kontaktin me zogjtë e egër pas infeksioneve në rajonin e Psittacosis nga fillimi i prillit.

Reklame

Infeksioni fitohet nga ekspozimi ndaj zogjve të infektuar dhe simptomat mund të shkojnë nga një sëmundje e butë si gripi deri tek pneumonia e rëndë.

Autoritetet shëndetësore thanë se simptomat tek njerëzit mund të zgjasin nga 2 deri në 28 ditë pas ekspozimit për t’u zhvilluar.