Fabjola Kodra, kandidatja e dytë më e votuar për këshilltarët komunalë në Itali

Është bërë e ditur se Fabjola Kodra është këshilltarja e parë me origjinë të huaj e zgjedhur në Komunën Vignola të Emilia Romagna. Ajo ishte kandidatja e dytë më e votuar në listën për këshilltarët komunalë, përcjell albinfo.ch.

Fabjola, në një intervistë për “Albania News Italy”, flet për eksperiencën e saj si një e re e gjeneratës së dytë të emigrantëve, të asaj gjenerate që kanë lindur ose që kanë mbërritur në një moshë të vogël, duke u formuar në pjesën më të madhe në shkollat dhe universitetet italiane.

Reklame

Votat për referendumin mbi prerjen e parlamentarëve dhe senatorëve kanë përfunduar për gati një javë. Në të njëjtën kohë, u mbajtën zgjedhje gjithashtu për të zgjedhur përsëri presidentët dhe këshillat e shtatë rajoneve, por gjithashtu kryetarë të shumtë të bashkive dhe këshilltarë bashkiakë.

Miliona kandidatë u regjistruan në lista të ndryshme dhe më në fund disa arritën të zgjidhen dhe disa jo.

Është shumë interesante të kuptohet se çfarë e shtyn një person të kandidojë për zgjedhje, me pak fjalë, për të kuptuar qëllimet e tij, zgjedhjet, punën përgatitore dhe më në fund të kapë emocione dhe mendime kur të zgjidhen.

Në mesin e mijëra njerëzve të zgjedhur më bënë përshtypje fjalët e postuara në Fb nga një vajzë italo-shqiptare. Ajo është Fabjola Kodra, një vajzë e lindur në Durrës 25 vjet më parë, e cila në zgjedhjet e fundit në komunën e Vignola, provinca e Modena në Emilia – Romagna, ishte e dyta më e votuar në listën e saj me 160 preferenca (6 më pak se e para e zgjedhur) në një komunë me 25,622 banorë.

Falë kontributit të tij, kryebashkiak i qytetit nga 21 Tetori i këtij viti është Emilia Muratori. Fabjola është një vajzë e re e brezit të dytë të emigrantëve, të asaj brezi që kanë lindur ose që kanë mbërritur në Itali si fëmijë, duke ndjekur pjesën më të madhe të trajnimeve në shkollat, institutet dhe universitetet italiane.

“Shpesh ndihem jashtë vendit, si një varkë në pyll. Shpesh më duket sikur po lyp hapësirë ​​dhe dashuri. Vazhdimisht ndjehem inferior. Unë jam duke punuar për të, por kjo fushatë elektorale, siç e kam thënë tashmë, më ka ndihmuar për të rizbuluar aq shumë vlerësim të papritur rreth meje. Por tani e kuptoj. Pyetjet e votave dhe preferencave nuk kanë asgjë për të bërë, ashtu si çështja e rolit ose komuna nuk ka asgjë për të bërë: është sikur të ishte një jetë që unë trokas në një derë … dhe sot dikush më në fund ma hapi ngrohtësisht. Si një shtëpi herët në mëngjes, me aromë kafeje, më në fund ndihem e mirëpritur ”, shkruan ajo. /Albinfo.ch