Fabrika e mishit vatër e koronavirusit në Gjermani, infektohen mbi 1.500 punëtorë

Më shumë se 1.500 punëtorë kanë rezultuar pozitivë me koronavirusin në një fabrikë mishi në Gjermani.

Autoritetet shëndetësore kanë karantinuar 6.500 punëtorët që punonin në fabrikën Toennies dhe kanë kryer teste mbi të gjithë.

Reklame

Rreth 1,553 testime kanë rezultuar pozitivë deri tani dhe kryeministri i North Rhine-Westphalia ka paralajmëruar se i gjithë shteti mund të duhet të kthehet në mbyllje.

Shumë prej atyre që janë urdhëruar të futen në karantinë me familjet e tyre janë punëtorë emigrantë nga Evropa Lindore që jetojnë në banesat që kjo ndërmarrje ia ka siguruar.

Pronari i miliarderit i kompanisë Clemens Toennies, me nofkën ‘Pig Baron’, ka kërkuar falje për shpërthimin dhe pranoi se firma ka luftuar për të gjurmuar kontaktet e mundshme.

Clemens Toennies, i cili ka një pasuri të vlerësuar prej 2.3 biliardë dollarë, ka thënë të shtunën se shpërthimi i ri ishte një ‘krizë ekzistenciale’ për kompaninë.

“Si kompani ne menduam se kishim bërë gjithçka siç duhet. Si ndërmarrës kërkoj shumë falje. Ne e kemi shkaktuar këtë dhe jemi plotësisht përgjegjës për të”, ka thënë Toennies.

Përhapja ka shkaktuar gjithashtu protesta përpara fabrikës së paketimit të mishit duke kërkuar mbylljen e thertoreve në të gjithë Gjermaninë.