Familjeve një shtesë prej 300 euro për fëmijë: Gjermania publikon pakon prej 130 miliardë dollarësh

Gjermania ka rënë dakord për një paketë të re stimulimi të brendshëm të mërkurën me vlerë 130 miliardë dollarë, madje më e lartë se shuma maksimale që pritej më parë.

Sipas mediave të huaja, ka qenë kancelarja gjermane Angela Merkel ajo që ka bërë të ditur masën gjatë një konference për shtyp pasi koalicioni njoftoi stimulimin.

Reklame

“Madhësia e paketës do të arrijë në 130 miliardë euro për vitet 2020/2021, 120 miliardë prej të cilave do të shpenzohen nga qeveria federale”.

Merkel shtoi: “Ne kemi një paketë stimulimi ekonomik, një paketë për të ardhmen, dhe përveç kësaj, tani po merremi me përgjegjësinë tonë për Evropën dhe dimensionin ndërkombëtar”.

Partia e CDU e Merkel, si dhe partnerët e koalicionit CSU e qendrës së majtë ranë dakord për masat.

Taksa kryesore e vlerës së shtuar (TVSH) do të zvogëlohet përkohësisht nga 19% në 16% për gjashtë muaj nga 1 korriku, tha Merkel.

Masat e tjera përfshijnë sigurimin e familjeve me 300 euro shtesë për fëmijë (336 dollarë) dhe dyfishimin e zbritjes në skemën e bonusit të blerësit të makinave.

Masat e tjera përfshijnë mbështetjen e e familjeve me 300 euro shtesë për fëmijë dhe dyfishimin e zbritjes në skemën e bonusit për blerës të makinave.

Plani i shpëtimit përfshin gjithashtu një fond prej 50 miliardë eurosh për arritjen e inovacionit dhe dixhitalizimit të ndryshimeve klimatike në ekonominë gjermane.

Bashkimi Evropian javën e kaluar propozoi një paketë rikuperimi, në vlerë prej 750 miliardë euro, për të ndihmuar bllokun prej 27 anëtarësh të mbijetojë nga “masakra ekonomike e pandemisë coronavirus”.