Besimi: Maqedonia e Veriut ka mjaftueshëm mjete për masat e paketës së pestë ekonomike

Ministri i Financave, Fatmir Besimi thotë se ndërmarrjet gatë periudhës së ardhme do të mund të presin ndihmën shtetërore. Besimi thotë se 100 milionë eurot që duhet të arrijnë për kredi të volitshme në sektorin privat.

“Qeveria ka paraparë 50 milionë euro në buxhetin për programin e kovid dhe këto mjete janë më shumë të mjafutshme dhe do të realizohet përmes paketës së pestë në pjesën e pagave për muajin shkurt dhe mars, por edhe për instrumentet tjera qv janë përmes Bankës Zhvillimore siç janë kreditë pa interes”, tha Besimi.

Sipas tij Buxheti ka mjete të mjaftueshme.

“Kjo periudhë është mirë e planifikuar, ndërsa edhe realizimi është i mirë”, tha mes tjerash Besimi.

Ai thotë se të hyrat tatimore nga janari deri më 15 mars janë për 5.1 më shumë se vitin e kaluar./Telegrafi/