FAZ: Punëtorët e Ballkanit Perëndimor edhe më tej do të mund të vijnë në Gjermani

Advertisment

Rregulli gjerman për punëtorët nga Ballkani Perëndimor duhet të mbetet në fuqi deri në vitin 2023 – qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Serbisë, Shqipërisë, BeH, Malit të Zi dhe Kosovës do të kenë mundësinë ende të vijnë në Gjermani pa dallim të përgatitjes profesionale.

“Lehtësimet kur bëhet fjalë për rregullat për ardhjen në Gjermani të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor janë vazhduar”, shkruan gazeta Frankfurter Algemajne Cajtung (FAZ).

Reklame

Projektligji, te i cili gazeta ka pasur qasje, thotë se fuqia punëtore nga Ballkani Perëndimor duhet të ketë qasje lehtësuese në tregun gjerman të punës në tre vitet e ardhshme.