Fëmija vjen me gra natë dore në shkollë, evakuohen të gjithë nxënësit

72

Autoritetet policore të Suedisë dhe forcat speciale kanë mbyllur të gjitha çerdhet në Kristijanshtad në jug të Suedisë, pasi që një fëmijë me vete kishte marrë në klasë një gra natë dore.

Policia janë thirrur kur stafi i çerdhes kanë zbuluar një objekt të dyshimtë pasi që fëmijët kishin ikur për në shtëpi, ndërsa në vendin e ngjarjes është konfirmuar se bëhet fjalë për një granatë dore me çka menjëherë është njoftuar ekipi special për deminim, njofton CNN.

Zëdhënësi i policisë suedeze ka deklaruar se objekti kishte formën e një pu shke, por ishte i mbështjellur, mirëpo i njëjti është çmontuar nga njësiti i deminimit, pasi që ishte vlerësuar se është shumë e rrezikshme për tu zhvendosur.

 

Bo mbën fëmija e ka gjetur në një poligon ushtrie të cilën ushtria e kishin përdorur për ushtrime dhe nevojat e tyre. Ende nuk është bërë i ditur identiteti i fëmijës për cilin bëhet fjalë por që inc identi është shkaktuar nga një fëmijë 7 vjeçar dhe rasti është mbyllur./Alsat