Filipçe: Gjendja në vend është stabile, propozojmë zbutjen e masave

Advertisment

Gjendja në vend është stabile dhe komisioni për sëmundje infektive deri tek qeveria do ta dorëzoj projekt planin për vënien në funksion autoshkolat, stërvitjet sportive etj, njoftoi Venko Filipçe, ministër i shëndetësisë.

“KY plan parasheh që gjatë kësaj jave të hapen dhe të vihen në funksion qendrat për stërvitje, seminare, edukim, organizimi i seancave të organeve për menaxhimin e konferencave, stërvitjet sportive në hapësira të hapura, tenis…”, deklaroi Venko Filipçe, ministër i shëndetësisë, ndërkohë që u shpreh optimist se dalëngadalë vendi po kthehet në normalitet.

Reklame

“Gjatë dy muajve të ardhshëm presim ulje të dukshme të të infektuarve nga Kovid-19. Presim që në këtë drejtim të ndihmojnë edhe temperaturat e larta. Rastet e djeshme dhe të sotme kanë të bëjnë më një ngjarje të vogël në Shkup”, u shpreh Filipçe.

Ministri Filipçe edhe njëherë përkujtoi se mbeten në fuqi dhe duhet të respektohen masat dhe rekomandimet për mbrojtje nga Kovid-19, si është mbajtja e maskës dhe distanca prej 2 metra.