Filipçe: Kufijtë me Kosovën dhe Serbinë mbeten të hapura, po e vëzhgojmë situatën

Sa u përket kufijve, në Komisionin për Sëmundje Infektive kemi biseduar gjatë uikendit por edhe gjatë ditës së sotme, nuk përjashtohet mundësia që këtyre ditëve të propozojmë disa masa.

Kjo do të varet nga mundësia e rrezikut nga Kosova dhe Serbia, u shpreh ministri Filipçe.

Reklame

“Rreth kufijve, intensivisht kemi shqyrtuar informacionet gjatë fundjavës por edhe mëngjesin e sotëm në Komisionin për Sëmundje Infektive, kemi biseduar edhe me përfaqësues, epidemiologë nga Qendrat për Shëndet Publik në shumë qytete në pjesën jugore të Serbisë dhe po presim edhe disa informacione shtesë.

Dua të them se është absolutisht është e mundur që ditëve në vijim të rekomandojmë masa, nëse vërtetojmë se rreziku nga hyrja e qytetarëve nga këta vende mund të rrezikojë sistemin tonë”, tha mes tjerash ministri Filipçe.