Filipçe: Po përgatitemi për valën e dytë të Koronavirus

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në konferencën e sotme për shtyp theksoi se nga mbledhjet dhe kontaktet e e mbajtura me Organizatën Botërore të Shëndetësisë, vendet janë informuar me instruksione se si të organizojnë përballjen me një valë tjetër të Covid-19. Filipçe theksoi se institucionet në vend tashmë kanë filluar përgatitjet për përpilimin e një plani për veprim.

“Absolutisht të gjitha vendet mësuan se si dhe në cilin drejtim duhet ta përgatisin sistemin e shëndetësisë për periudhën që vjen. Mendoj se edhe ne jemi në rrugën e duhur…Në këtë kurbë të mësimeve, absolutisht të gjitha vendet në botë, në kuadër të kësaj ishte organizuar edhe një mbledhje me OBSH-në dhe vendet e rajonit të Evropës…

Ne praktikisht, po bëjmë planin, një pjesë të mirë tashmë e kemi bërë, se çka dhe si duhet të organizohen kapacitetet për muajt e ardhshëm, posaçërisht gjatë fillimit të vjeshtës kur sigurisht do të kemi valë të re të të sëmurëve dhe ngarkesë shtesë me gripin sezonal”, tha mes tjerash Filipçe.