Filipçe: Qendra e re klinike përfundimisht do të fillojë të ndërtohet

Advertisment

Ndërtimi i Qendrës së re Klinike do të fillojë përfundimisht në këtë mandat katërvjeçar të Qeverisë. Kjo është diçka që pacientët tanë e meritojnë, tha sonte ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe në paraqitjen në emisionin “Samo vistina” në televizionin Kanal 5. Ai theksoi se kanë hasur mangësi të një rregullimi të këtillë të klinikave, spitaleve, posaçërisht të Qendrës klinike. Ai theksoi se jo të gjitha klinikat janë fizikisht në një vend në mënyrë që të mund të jepet një lloj shërbimi i integruar shëndetësor.

“Ne shpejt u riorganizuam dhe në kuadër të kësaj edhe problemet e trafikut u zgjodhën brenda Qendrës klinike, për të lehtësuar komunikimin midis klinikave, por nuk është një zgjidhje e përhershme, sepse kemi nevojë për një spital modern, Qendër klinike që do t’u shërbejë qytetarëve në 60 deri në 70 vitet e ardhshme”, tha Filipçe.

Reklame

Ai theksoi se ata kanë ndërmarrë aktivitete të tjera, kanë rinovuar një numër departamentesh dhe klinikash për të përmirësuar kushtet. Në pyetjen se cilat klinika do të shpërnguleshin të parat, ai tha se një nga më kritiket dhe të cilat kanë më shumë nevojë për vëmendje janë ato ku ka salla operacioni dhe kujdes intensiv. Pra, sqaroi ai, të parat janë klinikat kirurgjikale dhe sallat e operacionit dhe gjithçka që lidhet me kirurgjinë.

Lidhur me çmimin e ndërtimit të Qendrës së re klinike dhe mënyrën se si do të financohet, ministri theksoi është ende duke u punuar modeli i financimit.

“Vlerësimi është se do të kushtojë rreth 450 milionë euro, diçka që mendoj se do të jetë një investim i madh dhe një injeksion i shkëlqyeshëm financiar për ekonominë e përgjithshme. Projektet tashmë kanë filluar, disa prej tyre kanë përfunduar në komunën e Gjorqe Petrovit për infrastrukturën lokale, rrugën lokale, energjinë elektrike, furnizimin me ujë, etj. Kështu që, mendoj se do të jetë një investim vërtet domethënës për ekonominë tonë në përgjithësi”, shtoi Filipçe.