Filloi rindërtimi i xhamisë së Matkës, kërkohet ndihma e donatorëve (FOTO)

Edhe pse nevojë e kahmotshme e banorëve të paktë të fshatit Matkë, këto ditë kanë filluar punimet për meretimim e xhamisë së fshatit Matkë e epërme të Komunës së Sarajit.

Përmirsimi i kushteve të kësaj xhamie ka qenë vërtet i nevojshëm qysh moti, por burimet e kufizuara finansiare kanë ndikuar që banorët të mjaftohen me kushtet minimale për mirmbajtjen e deritanishme të xhamisë së vjetër të fshatit, njofton derveni.info. Por tanimë inicijativa ka filluar, duhen paraqitur sa më shum donatorë që sa më shpejtë të përfundojë mermetimi i xhamisë.

Reklame

 

Apel për ndihmë ka bërë edhe imami i ri i fshatit Muaz Mamuti, postimin e të cilir po ua përcjellim më poshtë:

“Kjo Xhami ndodhet në Komunën e Sarajit të Shkupit.
Kemi nevojë për mbështetjen tuaj, ngase kjo xhami është pothuajse në rënie të plotë, shumë e vjetër dhe ka nevojë për një rindërtim që do zgjasë kohë më të gjatë, por tash për tash do të bëhet një restaurim i vogël. Tubimi i mjeteve financiare që na nevojiten për rindërtimin e Xhamis tonë fillon prej tash dhe do të vazhdon deri në momentin kur do ta shohim se kemi arritur deri në atë nivel ku do mundemi që me ato mjete financiare të fillojmë dal ngadalë me ndihmën e Allahut f.p të fillojmë me rindërtim.

Numrat e Këshillit të xhamis
Pajazit Sinani Tel: 071673721
Muzafer RexhepiTel: 078216162

Qofshi me nderë!” përfundon postimi.

/Derveni.info