Fillon përgatitja e paketës së pestë të masave për ndihmë nga Qeveria (VIDEO)

Biznesmenë, profesorë, ekspertë – nga java e ardhshme me zyrtarë qeveritarë do të fillojnë përgaditjen e paketes se 5 të masave anti-krizë për të ndihmuar ekonominë. Biznesi do të kërkojë një zgjatje të pagës minimale për të kursyer punë. Qeveria thotë – ka para dhe vullnet për të vazhduar me këtë masë. Më shumë hua të lira, disponueshmëria e tyre për të gjithë, jo vetëm për bizneset e reja dhe të vogla, por edhe garanci bankare nga qeveria, në mënyrë që të realizohen ide të mira.

Qeveria duhet të marrë shumë seriozisht garancitë bankare me çdo ide. Edhe 10.15% të realizohet, do të jetë një sukses. Këto para do të kthehen në buxhet, tha Goran Rafajlovski, një biznesmen.

Reklame

Ai shton se të gjithë duhet të ndihmohen, dhe në të njëjtën kohë duhet të bëhet një strategji për luftimin e evazionit fiskal. Nga 10 biznesmenë, 4 nuk mund të punojnë ilegalisht./sitel.mk

Ekspertët rekomandojnë – mos nxitoni për paketën e re – çdo masë duhet të merret në detaje, me të gjitha implikimet financiare. Kryeministri Zaev njoftoi se në shkurt do të dihet grupi i ri i masave për tejkalimin e pasojave të krizës së kojotave. Vitin e kaluar, 4 u miratuan – në një vlerë totale prej një miliard euro. Më të njohurat janë kartat e pagesave, kuponët e turizmit dhe pagesa e pagës minimale për të kursyer punë./transmeton tetova1