Flet kreu i BionTech, ja kur përfundon pandemia

Pandemia e koronavirusit që ka ndryshuar plotësisht jetën e të gjithë botës në më shumë se një vit nuk do të përfundojë këtë vit.

Pavarësisht nga fakti që vaksinimi aktualisht ka filluar në pjesën më të madhe të botës, dhe disa vende mund të mburren me rezultate mjaft të mira në kontrollimin e infeksionit, shkruajnë mediat.

Reklame

Ja, në disa pjesë të botës, pandemia është ende në kulmin e saj. Duke folur në The Wall Street Journal, Ugur Sahin, kreu i kompanisë farmaceutike BioNTech, zbuloi se kur bota mund të ishte e lirë nga maskat mbrojtëse, karantina dhe izolimi, e të kthehej në jetën “normale”.

Ne kemi nevojë për të siguruar një nivel vërtet të lartë të mbulimit të vaksinimit në të gjithë botën. Përndryshe, askush nuk do të jetë i sigurt, tha Sahin, duke shtuar se pandemia do të marrë fund vetëm kur e gjithë bota të arrijë nivelin e imunitetit të tufës.

Nga mesi i vitit 2022, edhe rajone shumë të populluara si India, mund të arrijnë nivele të larta të vaksinimit dhe imunitetit të tufave. Në 12 muajt e ardhshëm, ne do të shohim një numër në rritje të vendeve industriale, të varfëra dhe vendet në zhvillim të kenë sukses në arritjen e këtij qëllimi, shtoi Sahin.

Për të arritur këto qëllime, do të jetë e nevojshme të rritet prodhimi i vaksinave, por edhe të fillohet përzierja e vaksinave të ndryshme kundër COVID-19.

Sa më shumë vaksina të kemi, aq më mirë … Në teori ne mund t’i përziejmë ato sepse në fund të fundit qëllimi ynë është të arrijmë imunitetin e tufave. Ne duam që të kemi sa më shumë njerëz të vaksinuar, shtoi Ozlem Tureci, bashkëthemeluese r kompanisë dhe kryemjeke në BioNTech.

Ajo gjithashtu zbuloi se ata janë në bisedime me Kinën për ta bërë Pfizer / BioNTech një vaksinë të disponueshme atje si një lloj shtesë e vaksinave kineze, veçanërisht për vaksinimin e të moshuarve. /tesheshi.com/