Flet mjeku i Berlusconit: Do të kishte vd ekur nëse do të infektohej me COVID19 në mars-prill

Mjeku personal i ish-presidentit italian Silvio Berlusconi ka folur për gjendjen e tij pas infektimit me COVID-19.

“Ngarkesa virale e tamponit nazofaringal të Berlusconit ishte aq e lartë saqë në mars-prill, sigurisht që nuk do të kishte patur rezultatin që ka tani. Do të kishte vd ekur? Sigurisht që po dhe ai e di këtë gjë”.

Reklame

Alberto Zangrillo u shpreh se shtrimi i presidentit në spital në kohën e duhur ishte ajo që e shpëtoi. Edhe 10 orë me vonesë po të kishte shkuar në spital, për presidentin mund të kishte qenë fatale për shkak të operacioneve të kryera ndër vite.

“Le të themi që Berlusconi është në një situatë mëse të kënaqshme. Terapia po i shkon shumë mirë dhe besoj se fundi i kësaj sëmundjeje është shumë afër”, tregoi Zangrillo.