Floktarët në Gjermani sot rihapën sallonet, këto janë rregullat e reja të punës

Advertisment

Floktarët gjermanë lejohen të hapen nga sot pasi u mbyllën për shumë javë për kërcënimin e koronavirusit.

Konsumatorët duhet të kenë një takim të paracaktuar, dhe në Berlin, ata do të duhet të plotësojnë një pyetësor personal.

Reklame

Floktari i Berlinit, Udo Walz, i tha CNN se është prenotuar për tre javë më parë. Sallonet e tij në Berlin janë mbyllur për gjashtë javë.

“Unë isha në dyqan këtë mëngjes, të gjithë kanë veshur maska, klientët, floktarët. Është pak qesharake”, tha Walz.

Për t’iu përmbajtur distancimit shoqëror, Walz tha se çdo karrige tjetër mbetet bosh, e cila funksionon për të pasi ai ka sallone të mëdha.

“Shumica e klientëve kanë dy centimetra rrënjë që tregojnë. Disa prej tyre u përpoqën të shkurtonin vetë flokët ose të mbulonin ngjyrën, por kjo zakonisht shkonte keq, edhe pse unë jepja këshilla në telefon,” tha ai.

Walz – i cili ka stiluar flokët për Marlene Dietrich, Nancy Reagan dhe Gwyneth Paltrow – tha se ai ende nuk është dashur të pushojë asnjë prej 86 punonjësve të tij, por floktarët e tij janë akoma lënduar financiarisht. “Ata nuk morën këshilla dhe kjo është e rëndësishme pasi kemi një klientelë të mirë. Paga e tyre u ul pak, por ne kemi një ekip të shkëlqyer ”, tha ai.

Ndërkohë, Anne Bruemmer, pronari i Salon Heidi në Hamburg, i tha CNN se ata janë prenotuar dy javë më parë.

Përveç maskave të veshjes, Bruemmer tha që ajo duhet të mbajë një distancë prej të paktën 1.5 metra – ose rreth 5 këmbë – midis klientëve. Salloni i saj po dezinfekton vendet, dorezat e dyerve dhe gjithçka tjetër që mund të jetë prekur.

Nëse ajo kapet duke shkelur masat e shëndetit dhe sigurisë, Bruemmer tha se mund të gjobitet me lartësi prej 500 Euro, ose rreth 547 dollarë.

“Konsumatorët janë përgjithësisht shumë të sigurt këtu,” tha Bruemmer.