Fotografi me mesazh shumë të rëndësishëm: Cili nga ta do të doje të të çonte në shtëpi?

Advertisment

Pas një nate me shoqëri apo me familje pijet alkoolike janë të pranishme pothuasje në secilën tavolinë mirëpo kjo dukuri e shumë e keqe mund të ju merr jetën. Më poshtë ju sjellim një fotografi shumë domethënëse në të cilën janë katër shoferë me automjetet e tyre që vozisin: Aty janë një shofer taksie, autoambulance i policisë dhe ai i një veture të funeralit.

Përshkrimi më i mirë i kësaj fotografie është: Kush nga ta do të doje të të shoqëronte për në shtëpi. Alk*ooli është përgjegjës për më shumë se 5% të vde*kjeve në të gjithë botën ose rreth 3 milionë vde*kje në vit.

Reklame

Sipas të dhënave të marra nga një raport i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) rreth 2,3 milionë e këtyre vde*kjeve ishin burra dhe rreth 29% e vd*ekjeve të shkaktuara nga alko*oli kishin ardhur si pasojë e lëndimeve përfshirë këtu aksidentet në trafik apo vetëvr*asjet. Europa mbetet rajoni që konsumon më shumë alko*ol në shkallë globale dhe është fajtor për më shumë se 10% të të gjitha vd*ekjeve në kontinent.