Frikësohen nga infektimi, italianët nuk përdorin kartëmonedhat

Advertisment

Mbi nëntë milion qytetarë italianë kanë deklaruar se nuk duan të përdorin më monedha dhe kartëmonedha nga frika se përmes tyre mund të infektohen me koronavirus.

Të dhënat vijnë nga një sondazh i kryer në mesin e tetorit mbi një kampion personash të moshës 18 vjeç e lart.

Reklame

Studimi, i realizuar nga instituti kërkimor Emg Acqua per Facile.it, del në përfundimin se meshkujt kanë më shumë gjasa ta bëjnë këtë zgjedhje.

Kjo kategori njerëzish preferon blerjet me kartë. Nuk mungojnë megjithatë edhe besnikët e parasë kesh, të cilët thonë se nuk kanë ndërmend aspak të heqin dorë nga monedhat e bankomatat. Italia shënoi së fundi 136 vdekje të reja nga koronavirusi e 16 mijë infektime.

Në fillimet e pandemisë, ajo u bë vendi europian më i prekur prej sëmundjes së mbërritur nga Kina, por masat e rrepta arritën të japin fryte duke e frenuar më në fund virusin, vetëm që tani, me ftohjen e motit, ai të shpërthente sërish, ashtu si dhe në mjaft pjesë të tjera të Europës.