Gabimet që bëjnë njerëzit që mbajnë Ramazan

Advertisment
HTML Image as link

Pas një ditë agjërimi ku energjitë janë të shteruara, të gjithë drejtohen tek ushqimet me kalori por kjo është mënyra e gabuar.

Dietologia Anila Kalleshi e ftuar në Ditë e Re, ka disa këshilla për ju po ashtu me benefitet që agjërimi ka në organizëm.

Reklame

Gabimi qe bëjnë njerëzit që mbajnë ramazan, konsumojnë gjëra shumë të yndyrshme dhe shumë bollshëm. Kjo do te mbi ngarkojë organizmin dhe do të vështirësojë shumë procesin e tretjes.

Iftari duhet te jete i thjeshte, jo i ngarkuar. Me produkte integrale dhe sa më shume fruta, perime.

Pasi mbaroni iftarin , dilni nga shtëpia dhe ecni.
Konsumoni ushqime me proteina dhe kalori të shëndetshme.
Nuk rekomandohet uji gjatë ushqyerjes,ose para apo dhe pas. Duhet të prisni 15 minuta pasi nuk ndihmon në tretje.

Agjërimi pastron organizmin nga toksinat, mos e mbingarkoni atë me toksina gjate tij.

Një mënyrë e tille ushqyerje i lë organizmit kohë të procesojë.