Gates ka një paralajmërim për ata që investojnë në Bitcoin

Bill Gates shprehu mendimin e tij për bitcoin, duke sugjeruar që kushdo që nuk është një njeri i pasur duhet të jetë i kujdesshëm kur blen kriptovalutë.

“Themeluesi i Microsoft nuk investoi në Bitcoin”, tha ai në një bisedë të drejtpërdrejtë në rrjetin social Clubhouse, shkruan BBC.

Ai vuri në dukje se preferon të investojë në kompani “që prodhojnë një produkt specifik”, duke përmendur si shembull një vaksinë kundër malaries dhe fruthit.

Miliarderi tha se i zgjodhi investimet e tij bazuar në faktin nëse ato do të vlejnë më shumë për të tjerët.

Në një intervistë të mëparshme, ai diskutoi entuziazmin e themeluesit të Tesla-s Elon Musk për monedhën virtuale.

“Mendimi im i përgjithshëm do të ishte që nëse keni më pak para se Elon, duhet të jeni të kujdesshëm”, tha ai për Bloomberg.

“Elon ka mijëra para dhe është shumë i sofistikuar, kështu që nuk shqetësohem që bitcoin i tij do të rritet ose ulet disi aksidentalisht”, tha Gates për Bloomberg, duke pretenduar se ai gjithashtu e konsideron kriptomonedhën si problematikë të energjisë.

Gjatë kësaj jave, Elon Musk u hoq nga vendi i parë në listën e njerëzve më të pasur në botë, nga Jeff Bezos, pasuria e të cilit vlerësohet në 179.9 miliardë dollarë. Musk është i dyti me 160 miliardë dollarë, i ndjekur nga Gates me 123.3 miliardë dollarë.