Gazetari Saliu ka disa fjalë për policët që sul mohen nga qytetarët

Këto incidentet e fundit mes ?policisë dhe në shumicën e rasteve, djem të rinj, janë provë se ne policinë e shohim si armik, e jo si mbrojtje nga krimi dhe si rojtar të rendit publik.

A kemi faj që i shohim ashtu? Aspak!

Reklame

Në shumicën e rasteve, 1 në 3 polic është i korruptuar ose ka lidhje me nëntokën, e për shkak këtij fakti, besimin në drejtësi ka humbur… E kanë humbur edhe ata 2 policët që janë kolegë me atë të parin që kur don vjen në punë, e çka don bon.

Sa bosa lokal i kemi që kur kalojnë rrugëve policia e ul kokën? Plotë! E ato tjerët që duan me të vërtetë të vendosin rend, tentojnë dy, tre herë dhe heqin dorë, sepse as vet MPB nuk i mbron.

Situata me nëpunësit e policor është JOKE nëse e krahason se në çfarë gjendje është zinxhiri komandues…

Sa është i nevojshëm vetingu në gjykata, aq është i nevojshëm edhe vetingu në polici.
MPB nisi një proces para zgjedhjeve, por se si përfundoi askush nuk e din.
Krejt çka po du me thënë është se ???????? nuk është dhuratë që jepet, ose dhunti që ta ka dhënë zoti, ai ??????? me punë të ndershme dhe vendosmëri.